Cosul tau
Serile de Vin si Tapas, dupa birou

Serile de Vin si Tapas, dupa birou

Un pahar de vin si-o gustare potrivita, muzica buna si oamenii tai. Fara prea mult tam-tam, asta-i seara ideala de vineri pe care noi o iubim si pe care te invitam sa o degusti si tu.

aprilie 23, 2020
2 min read

Vin si tapas dupa birou, adica seri de vineri cand te opresti vreme de-un pahar cu vin, la noi. Aici te destinzi dupa o saptamana fructuoasa de munca, 1-2 ore, dupa birou.

Le-am numit seri de Vin si Tapas, dupa birou pentru ca deschidem sticlele de vin pe la 6 seara. Adica ora la care tu pleci de la job spre casa.

Am intrat in anul 3 de activitate, iar pana in punctul asta, parcursul nostru a fost de descoperire si cercetare. Am facut experimente, punand in practica diverse nebunii cu care am rezonat mai mult sau mai putin. Toate cu scopul de a gasi cine suntem si ce ne place sa facem.

Ceea ce ni s-a lipit pe suflet repejor a fost acest concept de seara dedicata vinului si mancarii. In fond, avem la dispozitie tot ce ne trebuie. Avem locul asta mic tare, unde incap cativa oameni. Avem bucataria si bucatarii astia super talentati care abia asteapta noi provocari. Avem o selectie faina de vinuri care asteapta sa fie testata. Si mai avem si o micro comunitate de pasionati de vin, oameni dornici sa intalneasca mereu gusturi noi. E drept, noi nu suntem wine bar, si poate ca nici nu ne-am dori asta. Ne place vinul insa si chiar si genul de conversatie pe care o starneste. Ne plac oamenii, si mereu suntem curiosi sa intalnim figuri noi. Faptul ca putem sa le aducem pe toate acestea impreuna, sub acoperisul nostru este una dintre cele mai mari mici bucurii pe care le impartasim cu tine.

Bunatatile din bufet

Am dus tapasul la un cu totul alt nivel, si asta pentru ca noua ne place sa gatim si sa mancam, deopotriva.

O astfel de seara de vineri inseamna ca vinurile pe care le-am ales sunt insotite de un bufet dedicat, adica gustari asortate cu tipurile de vin alese.

Vinurile

Cea mai recenta seara de Vin si tapas tapas, dupa birou a fost organizata cu 3 vinuri rosii, 3 etichete ale cramei 1000 Chipuri. Am listat aceasta crama in meniul nostru la inceputul sezonului rece, anul trecut, si am gasit potrivit sa testam, alaturi de cele 2 vinuri pe care deja le cunoasteam, si un al 3lea.

Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc, un rosu minunat care poate transforma cu usurinta acest cupaj in vinul tau preferat.

– Carmen, Bistro La noi

Unul dintre vinurile rosii pe care le-am savurat cu aceasta ocazie este acest cupaj Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. E in regula daca n-ai mai auzit pana acum de Cabernet Franc. E un soi vechi, pe care nu prea-l vei gasi de sine statator. Cei de la 1000 de Chipuri au facut treaba foarte buna. Rezultatul final a putut fi apreciat in aceasta seara de tapas, indelung.

Bucuria este ca e unul dintre vinurile casei, ceea ce inseamna ca e ok daca n-ai ajuns vineri la noi. Il vei putea sorbi incet din pahar in oricare alta seara. Avem in fata o vara intreaga de stat pe terasa.

Cel mai important lucru ce trebuie musai mentionat este ca acest gen de intalniri este total informal. Asta nu e degustarea tipica, aici nu-ti vorbeste nimeni despre ce ar trebui sa gasesti in pahar. Tu iti dictezi parcursul serii, iar asta e ceea ce conteaza.

Asadar, noteaza in agenda ca la urmatoarea seara de tapas sa vii. Poti lua cu tine pe cine vrei tu.

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard