Cosul tau
Cocktail-urile casei

Cocktail-urile casei

7 retete de cocktail-uri, originale, gandite cu unele dintre cele mai bune bauturi romanesti.

septembrie 17, 2020
4 min read

7 baze alcoolice romanesti pentru 7 retete originale de cocktail-uri

Meniul nostru este acum mai bogat cu 7 retete de bauturi, originale. Ne-am gandit la cele mai bune combinatii cu baze alcoolice romanesti, si suntem tare bucurosi de rezultate.

Kaspers, ginul romanesc infuzat cu flori de soc

Stiai ca in Romania, mai precis la Saschiz in judetul Mures, se produce un super gin? Afla ca acum este la noi in bistro acum, ca ingredient principal intr-un cocktail cu tenta exotica.

Gin Kaspers (Pivnita Bunicii)

Asadar, cand ne vizitezi cu urmatoarea ocazie, cere un Maitreyi. Vei primim o bautura generoasa, compusa din gin Kaspers, sirop homemade de hibiscus, apa de trandafiri si apa tonica. Ai putea spune ca e un gin&tonic cu personalitate, dar e cu mult mai mult de-atat.

Vodca Stefan cel Mare, premium, romaneasca

Dar de Vodca Stefan cel Mare ai auzit? E produsa foarte aproape de noi, la Vorona, in judetul Botosani. Poate ca daca spunem Voronskaya, reusesti sa identifici mai usor familia din care provine aceasta Vodca premium. Are un nume sugestiv, un ambalaj foarte indraznet, iar gustul este pe masura asteptarilor. Se regaseste ca si ingredient in 2 cocktail-uri, aici la noi in bistro.

Unul e Lorelei, iar celalalt Sarea-n bucate. Unul are e dulce si fructat, iar celalalt are un post gust dulce-sarat. Am folosit siropuri homemade, dintre care unul de caramel sarat. O ne-bu-ni-e! De fapt, 2 🙂

Distileriile Bran, producatorii de bauturi din Satu Mare, acum si la noi in bistro

Dar de Distileriile Bran ai auzit? Sunt niste producatori din Satu Mare, care s-au intrecut pe sine. Au un portofoliu foarte ofertant. Noi am ales o parte din lichioruri pe care sa le folosim ca si ingrediente in bauturile noastre. Acestea sunt: visinata, capsunata, afinata, caisata, si un lichior de nuci verzi, denumit Samaro.

Am ales pentru ele nume romanesti, foarte sugestive. Vei putea alege o Ciuleandra, care te va incanta cu un gust sensibil iute. Miorita e cea dulce datorita siropului homemade de busuioc si menta. Jocul ielelor te incanta cu gustul sau amarui discret, de nuci verzi. Ileana Cosanzeaza, senzuala si discreta, cu aroma de lavanda.

Afla ca pe langa aceste retete, vei regasi si cateva dintre palincile lor in rafturile noastre.

Ne-am propus sa fim ambasadori ai bauturilor romanesti

Am luat in serios aceasta misiune a noastra de a lucra si promova doar bauturi romanesti. Am reusit sa le ajutam sa fie mai populare, da. E drept, a fost destul de usor, ele fiind cu adevarat bune. Totodata, sunt si ingrediente pe cinste atunci cand vine vorba de combinatii inedite de gusturi si texturi.

Acest gin infuzat cu flori de soc, una dintre cele mai indraznete bauturi romanesti pe care le vei gasi. O bautura atat de complexa, care isi are casa departe de Romania, ajunge sa fie distilata cu maiestrie local. Iar noi, datorita lor, ajungem sa ne bucuram de bauturi cu adevarat speciale. Multumim!

Poate esti fan cocktail-uri. Sau poate curios de gusturi. Ori poate vrei sa vezi ce inseamna o bautura obtinuta de la zero. Ori vrei sa vezi ce inseamna siropuri si reductii facute in casa (mai precis in bucataria bistroului). Oricare ar fi motivul, te asteptam la noi, sa gasesti combinatia care iti surade. Zicem noi ca ai din ce alege. Pe curand!

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard